Waarom een koolmonoxidemelder?


Koolmonoxidemelders alarmeren binnen 1 minuut, hierdoor wordt je meteen gewaarschuwd zodat je actie kunt ondernemen. Bij een brand telt iedere seconde. Daarom is het belangrijk om een koolmonoxidemelder in huis te hebben nabij een verbrandingstoestel.


Wij van rookmelder-nederland.nl kunnen je op weg helpen om de juiste koolmonoxidemelder te kiezen. Neem hiervoor gerust contact met ons op via onze contactgegevens.

Veel gestelde vragen over koolmonoxidemelders


Hoe lang duurt het voordat een koolmonoxidemelder in alarm gaat?

Al onze koolmonoxidemelders alarmeren binnen 1 minuut. De koolmonoxidemelder is ingesteld op een minimale alarmeringswaarde.

Vanaf hoeveel PPM koolmonoxide wordt er gealarmeerd?

De meeste koolmonoxidemelders alarmeren al vanaf 50 PPM koolmonoxide.

Hoe lang gaat de batterij mee van een koolmonoxidemelder?

De batterijduur van onze koolmonoxidemelders is minimaal 1, 5 of 10 jaar. Dit staat per koolmonoxidemelders vermeldt.

Kunnen koolmonoxidemelders met elkaar communiceren?

Ja dit is mogelijk, een aantal van onze koolmonoxidemelders kunnen met elkaar gekoppeld worden.

Kan ik mijn draadloze koolmonoxidemelders ook laten voorprogrammeren?

Jazeker, wij kunnen je draadloze koolmonoxidemelders voorprogrammeren. Deze kan dan automatisch communiceren met andere draadloze melders van hetzelfde merk en type.

Zijn er ook 2 in 1 melders?

Jazeker, een aantal van onze melders zijn combimelders. Deze melders hebben dan een rookmelder en koolmonoxidemelders in één.

Hoeveel geluid maakt een koolmonoxidemelder?

Bij koolmonoxide alarm maakt de koolmonoxidemelder een geluid van minimaal 85 decibel. Hierdoor word je op tijd gewaarschuwd.

Hoe kan ik de koolmonoxidemelders zelf testen?

Net zoals bij rookmelders en hittemelders, is het belangrijk om je koolmonoxidemelder regelmatig te testen. Je kan dit doen door de testknop van je koolmonoxidemelder enige seconden in te drukken. Je hoort het alarm vanzelf afgaan. Ook is het mogelijk de koolmonoxide melder te testen met een speciaal ontworpen test gas.

Wanneer moet ik de batterij vervangen?

De koolmonoxidemelder zal zelf aangeven wanneer het tijd is om de batterij te vervangen. Je hoort dan regelmatig een signaal vanuit de koolmonoxidemelder. Een koolmonoxidemelder gaat tussen de 7 en 10 jaar mee afhankelijk van type en merk. Dit staat per product aangegeven.